Navštíveno 1270x

Tak sem vazeni vcera ublizil autu....
1, pokud tudy pojedete, dejte si bacha. Z boskovic timto smerem je z mesta neco jako kratka dvouproudova vypadovka, potom asi kilometr a neco klasicka silnice, pote prijde les a dva zeleznicni prejezdy. Prvni je uplne nakurvu do esicka, ten se da s obtizema projet cca 60km/h. Ja se do nej "vlezl" jen diky dobrym gumam a tomu, ze sem asi pred 3mi tydny investoval do novych brzd (komplet). Druhej prejezd je nestastnej, silnice sice vede rovne, ale tvori ho "dvojskok" :) Prvni skok rozhyba auto smerem do luftu, druhy hrb ma funkci doskociste. Jel sem tam 50km/h. Takhle se da normalne prelitnout prejezd, kdyz se zda cesta rovna ...
2, a co z toho plyne? Geometrie komleptne v cudu plus prorazena olejova vana, odtah, servis, nevyspanej, rozpocet v krizi ... :(
achjo ...
p.s.: jediny co me tesi, ze sou horsi veci .... :)
tady máš dokumentaci tvé jízdy :-D

... je to tam divoký kraj, jen pro odvážné a protřelé řidiče ...
Možná kdyby jsi jel rychleji tak by ten skok byl více naplacato a ...
.. né nebudu polemizovat .. je to smutný ale jak píšeš, na světě jsou horší věci .. ;o)

23.11.2007, 11:25 |
HIGHTOWER | Upraveno: 2007-11-23 11:26:23
Ale nic si z toho nedělej, já když jel poprvé z Ústí ve směru na Litoměřice, tak sem proletěl zatáčku rovně, naštěstí tam byla "úniková" zona a ne třeba Labe :-D
Jinak jsem to tam v únikové zoně dobrzdil, otočil se a jel dál :-)

23.11.2007, 11:29 |
hanzz Nevím, jestli je to tahle silnice, ale asi před 3 lety jsem jel taky do Boskovic, ale byla tam tenkrát nějaká objížka. Jel jsem po ní. Předemnou dlouhej přehlednej úsek s takovýma vlásenkama. Tak jsem si řekl, že se svezu. Šlápl jsem na to, vlásenky si krásně užil, akorát ta poslední taky končila přejezdem. Poprvé (a snad naposledy) jsem si v autě skočil :) Rána jako kráva, rozsvítila se mi kontrolka brzd, ale auto OK a po vyplutí motoru a opětovném nastartování kontrolka zhasla. Ale jel jsem Imprezou, takže ta je asi na takový akce stavěná :)
Prostě okolí Boskovic je skokanů přejezdů ráj :)
HIGHTOWER > diky za ilustraci, koukam ze ses taky proletel :)
Kotass > jo jo, kdyby kdyby ...
hanzz > rekl bych ze Impreza to snese vic nez moje kokta, ktera uz tak ma cumak hodne nizko ...
JJ hoši to je snad nejhorší přejezd v republice.A ten první od Boskovic je taky na prd.Ale ten druhej je extrémní.Sem tama jel včera nákladákem asi 20-30 a vcelku sem si poskočil a to tama jezdím hodně často a v boskovicích sem chodil do školy.Ale když sem jel tam tak sem jel naloženej stejnou rychlostí a tak sem to tak vzal aji prázdnej.Ale když člověk jede od Blanska tak se to dá normálně přeskočit(na motorce sme tam skákali:-))A nejvíc mě dostává že tam bliká ještě bílé světlo když je to přejezd tak na jízdu cca 10-15km/h....Jako já nevím jestli se s tím dá něco dělat ale myslím že když bych odsud nebyl a poškodil bych si takhle auto tak bych asi zavolal policajty..Ovšem jestli by to pomohlo:-(
Kottas:kdyby jel rychlejá tak je aji bez nápravy protože to jde do doliny a okamžitě zase nahoru.Ta šipky na mém neprofesionálním obrázku popisuje směr od Boskovic a je to jakože pohled z boku:-)

23.11.2007, 12:15 |
Akordýsek | Upraveno: 2007-11-23 12:16:00
Nejde mě vložit obrázek:-(
Mno, myslim ze bych tam maximalne dostal flastra za to, ze mi auto kape olej na cestu...

23.11.2007, 15:01 |
BULOH akordýsek: no myslím že pokud si ještě dobře pamatuju něco z vyhlášky, tak se přes přejezd jezdí určitou rychlostí, která je, pokud si dobře pamatuju, o dost nižší něž těch 50-60km/hod....
Sakra, nezavisle na Bulohovi mi vyvstala ta sama otazka, kor kdyz to tam neznam...
jedna citace z netu:
" Ještě častější ovšem bývá nedodržování nejvyšší povolené rychlosti jízdy přes železniční přejezd i o desítky km.h-1. Počet těchto pochybení se přitom výraznou měrou nesnížil ani ve druhé polovině roku 2006, odkdy platí novela zákona č. 361/200 Sb., o provozu na pozemních komunikacích, a řidiči na přejezdech mohou ztratit své body. "
No ale to je fuk, jeste ze se nestalo nic horsiho.
1) 50 m před a na přejezdu max. 50 km/h na světelném přejezdu
2) 30 m před a na přejezdu max. 30 km/h bez světel na přejezdu
pokud je světelný, ale světla nejdou, tak platí 2)!
High : tady u nas tenhle viadukt je docela krutej, ackoli jsem mistni, moc tudy nejezdim, taky sem mel jednou namale :-)
A kdybys jezdil z UL na Litomerice vrchem, je to kratsi :-)

23.11.2007, 15:36 |
Poky2 HIGHTOWER: Taky sem už využil tuhle únikovou cestu.
Taky sem "skoro" místní-tenkrát bylo namrzlo a šero,bomba zážitek,jen sem se modlil aby tam nebyl žádnej strom-naštěstí nebyl =:o)
jj jezdím tudy(do Boskovic) každej den do práce a pár aut tady z proraženou vanou už bylo. Nechápu proč to nějak nespravěj! nebo pořádně nooznačí, hruza silnice...
Ústí >Litoměřice znám , taky se mi to tam stalo :-)
hele , ja tamtudy letel asi pred tremy lety :)
koukám, že tu je plno letců bez pilotních průkazů a asi dost jich letělo na tom samém místě ... U toho Ústí to není nijak značený, tak není divu :-(
Prorazena vana je jeste v pohode, mam to kousek od baraku a naposledy jsem tam videl zigula s urvanou predni napravou,ale ten jel smerem od boskovic. Jinak jo, je to totalne na prd, ale budou se ted stavet nove koleje smer od Doubravic rovnou do boskovic a ten prejezd by mel byt zrusen a silnice vedena uplne jinak. Melo by se to zacit stavet co nevidet.
23/11/2007 11:29 hanzz - uplne vim kterej myslis, Skalice nad svitavou - lhota rapotina dluhej usek s malyma zatackama a v nem je prejezd do maleho esicka prez kterej se skace, kamos tam jednou skocil, neco mu ruplo v naprave a to esicko uz nedorovnal a z prikopu ho tahal traktor.
..... kde to neznám, tak tomu i přizpůsobím jízdu..... kor ještě na přejezdu.... sry, za chyby se platí....
kdyz sem tam vyletel tzenkrat , tak tam ani nebyly takovy ty šipky co jsou v zatacce a znazornujou ze se silnice ubýrá jiam než rovně :o)
Taky jsem to tam v létě stih poznat:/ Naštěstí auto přežilo ve zdraví,ale já jsem pak nadával celou cestu...

26.11.2007, 11:45 |
Topča asi před rokem když hořelo v pilským ůdolí jsem tama tetěl s tatrou 138 pod majákem v esíčku smyk (při cestě zpět ro tam bylo hezky namalovaný)a přes druhej 60kmh a v poho i když to má 18tun :o)
SDH Svitávka